Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

«Ο διάλογος και η ειλικρίνεια, απαραίτητα στοιχεία συνεργασίας»

Επιστολή-απάντηση του Δημάρχου στον Έπαρχο Άνδρου με αφορμή το ζήτημα της Αναπτυξιακής

Τη δυσαρέσκεια του Δημάρχου Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη  προκάλεσε η δημοσίευση επιστολής του Επάρχου Άνδρου κ. Δημήτρη Λοτσάρη σε τοπική ιστοσελίδα του νησιού, με επίκεντρο τις ενέργειες και τους χειρισμούς του Δημάρχου και των συνεργατών του στο θέμα της Αναπτυξιακής Εταιρείας Άνδρου.  Ο κ. Λοτσάρης άφησε σαφείς αιχμές για τη νυν διοίκηση και τη διαχείρισή της και καταφέρθηκε, μάλιστα,  εναντίον του Δημάρχου και της προέδρου της Αναπτυξιακής Εταιρείας. Από την πλευρά του, ο κ. Σουσούδης απάντησε σήμερα μέσω επιστολής, την οποία δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και απέστειλε, επίσης, στον ίδιο τον Έπαρχο Άνδρου.

Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Άνδρου αναφέρει ότι «είναι στη διάθεση όλων η κάθε κίνηση που αφορά δημόσιο χρήμα. Το ίδιο συμβαίνει και με την Αναπτυξιακή εταιρεία», ενώ κάνει λόγο για «στείρα αντιπαράθεση» εκ μέρους του Επάρχου και ζητά να γίνει ένας γόνιμος διάλογος  «όχι διαδικτυακά, αλλά ουσιαστικά και ειλικρινά». 

Αναλυτικά η επιστολή του Δημάρχου Άνδρου:

«Απάντηση στην επιστολή του Επάρχου, με τίτλο "Προς αποκατάσταση της αλήθειας"

κ. Έπαρχε,
Ο πολιτικός διάλογος, τον οποίο έχει ανάγκη το νησί μας, δεν καλλιεργείται και δεν προωθείται μέσω ιστοσελίδων. Δεν νοείται πολιτικά να δημοσιεύεται σε οποιοδήποτε μέσο επιστολή ή έγγραφο, που απευθύνεται σε θεσμικό όργανο ή πρόσωπο, προτού επιδοθεί στους καθ’ ύλην αρμόδιους παραλήπτες. Επιπλέον, οι πρακτικές αυτές γεννούν ερωτήματα σχετικά με τα κίνητρα και τις σκοπιμότητες των εν λόγω μέσων.

Ο γόνιμος πολιτικός διάλογος προϋποθέτει γενναιότητα σε κατά πρόσωπο συναντήσεις και φυσικά ειλικρίνεια προθέσεων.  Προσωπικά αυτό κάνω καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου. Και σε αυτήν τη βάση, εκτίμησα ιδιαίτερα και οικοδόμησα άριστες σχέσεις συνεργασίας τόσο με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου όσο και με τον Χωρικό και τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες.
Θα περίμενα μια συνάντηση για να δούμε μαζί όσα προβληματίζουν.

Είμαι άνθρωπος του διαλόγου και όχι του άσκοπου και αθεμελίωτου εντυπωσιασμού.
Η ανταλλαγή εγγράφων αποσκοπεί στην τυπικότητα και όχι στην επίλυση των προβλημάτων. Πόσο μάλλον ένας διαδικτυακός διάλογος που ωφελεί μόνο τον ιδιοκτήτη του ιστότοπου. Αν αυτό επιδιώξετε δεν πρόκειται να σας ακολουθήσω.

Σε ό,τι αφορά, τώρα, την ουσία της διαδικτυακής επιστολής σας, κ. Έπαρχε, θα ήθελα να σημειώσω τα εξής:
Είναι στη διάθεση όλων η κάθε κίνηση που αφορά δημόσιο χρήμα. Το ίδιο συμβαίνει και με την Αναπτυξιακή εταιρεία. Όσον αφορά τη χρηματική βοήθεια της Περιφέρειας προς τον Δήμο, θα περίμενα, ως αρμόδιος Έπαρχός Άνδρου, να είστε περισσότερο ενημερωμένος και να μην παρασύρεστε σε υπαινιγμούς που προδίδουν διάθεση στείρας αντιπαράθεσης.

Δε θα αναφερθώ από εδώ στην αναφορά σας προς το πρόσωπό μου, την οποία θεωρώ ανυπόστατη, ούτε στις αιχμές σας, κάτι που πιθανόν να μην αποτελεί δικό σας προϊόν. Σας περιμένω στον Δήμο για τις απαραίτητες εκ μέρους σας εξηγήσεις, σχετικά με αυτά που υπαινίσσεστε.

Θα αναφερθώ, όμως, στους συνεργάτες μου, που κρίνατε μέσω της επιστολής σας. 
Ο κ. Λάβδας, στον οποίο αναφέρεστε, ήταν άψογος στα καθήκοντά του, ακέραιος χαρακτήρας, άξιος συνεργάτης και καλό θα ήταν να υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή στις αμφίβολες εκφράσεις που χρησιμοποιείτε, ειδικά όταν εκείνος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων είναι απών.

Η κα. Πολίτου είναι μία εξαιρετική συνεργάτιδα, με πολλές σημαντικές αρμοδιότητες, υπεύθυνη και εργάζεται σε καθημερινή βάση για τα θέματα που της έχουν ανατεθεί.
Είναι άστοχη η συγκεκριμένη αναφορά σας προς το πρόσωπό της.            

Παράλληλα, έχω τονίσει σε προηγούμενη δήλωση μου ότι δεν έχω ούτε τη διάθεση αλλά ούτε και το δικαίωμα να συντηρώ καταστάσεις που μπορεί να δημιουργούν σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου.

Ο κόσμος μας εμπιστεύθηκε για να λύνουμε προβλήματα. Η επίλυσή τους γίνεται με διάλογο είτε στα θεσμικά όργανα είτε σε συναντήσεις με κατάθεση ιδεών και προτάσεων χωρίς πομφόλυγες που δημιουργούν εντυπώσεις για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Σας περιμένω, λοιπόν, να συζητήσουμε. Όχι διαδικτυακά, που ελπίζω να μη το συνεχίσετε, αλλά ουσιαστικά και ειλικρινά.
Να ακούσω όσα σκέφτεστε. Μιλώντας, όμως, αγαπητέ Έπαρχε, και Όχι χορεύοντας. Άλλωστε το ταγκό, που αναφέρατε, είναι μόνο για δύο και δεν με εμπνέει όσο ένας Ανδριώτικος συρτός που τον σέρνει ένας και συμμετέχουν πολλοί, σίγουρα όχι μόνο δύο.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ
ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...