Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Andros Trail Race 2017: Η «παρέα» μεγάλωσε!

Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα. Μόλις έχει ολοκληρωθεί ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Andros Trail Race 2017 και στην πλατεία, στο σημείο εκκίνησης του αγώνα, έχουν μαζευτεί οι μικροί αθλητές που συμμετέχουν στη διαδρομή «Kids» του ενός χιλιομέτρου.

Το ψιλόβροχο που συνόδευσε και τους αθλητές των 5χλμ κατά τη διάρκεια της πανέμορφης διαδρομής τους, είχε γίνει πιο έντονο, όμως στην ερώτηση της εκφωνήτριας αν οι μικροί μας φίλοι το… μετάνιωσαν και δεν επιθυμούν να τρέξουν στον αγώνα που θα ξεκινούσε σε λίγα λεπτά, η απάντηση ήταν αποστομωτική. Οι μικροί δηλώνουν «αμετανόητοι» και ευθύς ξεκινούν να προθερμαίνονται με τη συνδρομή του προπονητή, υπεύθυνου της διοργάνωσης.


Παρακολουθώντας τα παιδιά να χοροπηδούν χαρούμενα, τον κόσμο να συγχαίρει τους αθλητές που είχαν τερματίσει στα 5χλμ, τις σημαίες της διοργάνωσης τοποθετημένες στο κέντρο και στο πλάι της πλατείας να κυματίζουν κάτω από τον συννεφιασμένο ουρανό, τον κόσμο να συζητά σε έντονο, αλλά ευδιάθετο ύφος, ο ήχος του τηλεφώνου που χτυπά, με «ενοχλεί», καθώς διαταράσσει την υπέροχη σκηνή που εκτυλισσόταν μπροστά μου. Φίλη, που βρισκόταν μέσα στο καράβι, στη Ραφήνα, με ενημερώνει ότι ξεκίνησαν με καθυστέρηση για την Άνδρο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ούτε το καλοκαίρι δεν είχε συναντήσει τόσο κόσμο σε αντίστοιχο δρομολόγιο».

Η απορία της φίλης, για μένα είχε εξήγηση και μάλιστα η απάντηση βρισκόταν ακριβώς μπροστά μου! Εξάλλου, οι κύριες διαδρομές ήταν προγραμματισμένες για την 1η Οκτωβρίου, όταν αθλητές όλων των εθνικοτήτων συμμετείχαν στα 10 και στα 24 χιλιόμετρα. Οι περσινοί «300» αθλητές του Andros Trail Race 2016 -από την Ελλάδα και το εξωτερικό-  λίγο έλειψε φέτος να φτάσουν τους διπλάσιους, αποδεικνύοντας την επιθυμία και την ανάγκη του κόσμου να συμμετέχει σε ανάλογες δράσεις, αλλά και την επιτυχία των διοργανωτών, που κατάφεραν να εμπνεύσουν και να εμφυσήσουν στον κόσμο το μήνυμα του αγώνα.

Μία μέρα μετά, όταν τα συναισθήματα έχουν, πλέον, καταλαγιάσει και μπορεί κανείς να κάνει μια πιο ακέραιη αποτίμηση, παρατήρησα ότι αυτά παραμένουν το ίδιο δυνατά. Ένας αγώνας που έχει αποτυπωθεί στη μνήμη μου με ανεξίτηλα χρώματα, ζωηρά και χαρούμενα, παρά το γκρίζο σκηνικό του καιρού το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ένας αγώνας που εμπνέει αισιοδοξία και ελπίδα, μια πηγή δύναμης, πηγή που προάγει και ενισχύει αξίες όπως αγωνιστικότητα, η μαχητικότητα, η αυτοπεποίθηση.

Μετά την ολοκλήρωση του 2ου Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος, αντιλαμβάνεται κανείς ότι το Andros Trail Race καθιερώνεται, πλέον, ως ένα σπουδαίο γεγονός αθλητικού και πολιτιστικού περιεχομένου για την Άνδρο και σταδιακά αποτελεί θεσμό για το νησί και τους κατοίκους του. Βαδίζοντας προς τα μέσα του φθινοπώρου και κρατώντας την όμορφη ανάμνηση της επιτυχημένης διοργάνωσης στο Κόρθι, σκέφτομαι πως του χρόνου, στο Andros Trail Race 2018, ίσως να καταφέρω να συμμετάσχω στα 10 χιλιόμετρα. Ελπίζω, διεκδικώ, αγωνίζομαι, συμμετέχω, δρω….

Γνωρίζω καλά ότι δεν είμαι η μόνη που περιμένει με μεγάλο ενδιαφέρον και ανυπομονησία τον επόμενο αγώνα. Η πρόσκληση έχει σταλεί από φέτος κιόλας: «Ελάτε να γνωρίσετε τα πανέμορφα τοπία, τις πεζοπορικές διαδρομές, τα μνημεία πολιτισμού, αλλά και τους ανθρώπους του νησιού. Ελάτε να συμμετέχετε στο Andros Trail Race»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...