Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Ο ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ

Και η λάσπη στον "ανεμιστήρα", ένθεν και ένθεν, καλά κρατεί, εδώ στην Άνδρο, αφού σε όποιον καφενέ, από όσους έχουν μείνει ανοιχτοί, πας και κάτσεις για να πιεις την καφεδιά σου, το μόνο που ακούς είναι "α τον έτσι, α τον δείξε, α τον πήξε", και το "αν ήμουν εγώ δήμαρχος, να δεις τι θα έκανα".
Ρε παιδιά, εσείς που ονειρεύεστε να γίνετε ΔΗΜΑΡΧΑΙΟΙ και εν γένει ΠΡΟΕΣΤΟΙ και ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ αυτού του έρμου νησιού, που το καλοκαίρι κόσμο καλό ακούει, αλλά κόσμο που να αφήνει ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ δε βλέπει, ενώ το χειμώνα ΛΑΛΑΣ από την ερημιά, λουφάξτε στα καβούκια σας γιατί ούτε τα φόντα έχετε, αλλά ούτε και το τσαγανό. Και ως εκ τούτου ασχοληθείτε με τις μπουλντόζες σας, τα ταξί σας, τα φορτηγά σας και εν γένει τις δουλειές που πολύ καλά κάνετε, και αφήστε για άλλους που ήδη το κατέχουν το άθλημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Και δεν είναι δυνατόν να ακούω ότι θα διεκδικήσουν τον Δήμο του νησιού μας άνθρωποι που ήδη βαρύνονται με θλιβερά γεγονότα, άνθρωποι που δεν αποκλείεται να καθίσουν ακόμα και στο σκαμνί του κατηγορούμενου, και τώρα αυτοί οι άνθρωποι να έρχονται και να μας ζητάνε την ψήφο μας.
Έλεος πια με τους ΣΩΤΗΡΕΣ.
Έλεος πια με κάθε ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΟΝΑ και κάθε ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΟ.
Τούτος ο τόπος, τούτο το πανέμορφο και φιλόξενο νησί πρέπει επιτέλους να βρει τον δρόμο του και να διεκδικήσει αυτά που χρόνια ΕΧΑΝΕ.
Και ο άνθρωπος που θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους ΥΠΑΡΧΕΙ.
Α σας είπα μη με πιέζετε να σας πω ποιος είναι.
Και δε θα σας τον πω, αφού είναι δικός σας.
Εις αύριον τα νεώτερα…. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...