Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

ΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗΔΕΣ


Ποτέ μα ποτέ στη δημοσιογραφική μου καριέρα, που δεν ηταν και λίγη, και μάλιστα σε ένα "μαγαζί" που έδινε μάχες για τα δικαιώματα των απανταχού ανά την Ελλάδα εργαζομένων, δε βρέθηκα με τα ρεπορτάζ μου απέναντι σε εργαζόμενους και ειδικά στους εργάτες καθαριότητας των δήμων και των κοινοτήτων της πατρίδας μου.
Και δε βρέθηκα απέναντι, γιατι τις περισσότερες φορές, για να μην πω όλες, είχαν δίκιο, αφού για αυτό φρόντιζαν τα "αφεντικά"  με τις αντεργατικές συμπεριφορές τους, οι οποίες και δεν ειναι της παρούσης για να σας τις αναφέρω.
Μια τάξη εργατών που, όμως, συμπαθουσα ιδιαίτερα ήταν οι "σκουπιδιάρηδες" της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους οποίους όλες τις ώρες της μέρας, αλλα και της νύχτας και κάτω απο αντίξοες συνθήκες γύριζαν από άκρη σε άκρη την πόλη και μάζευαν τα ΔΙΚΑ μου σκουπίδια.
Και για μένα η λέξη "ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗΣ" ειναι τιμή και οχι υποτίμηση, αφού αν δεν ήταν οι εργάτες καθαριότητας, και μαζί τους οι συνάδελφοί τους οδηγοί των απορριμματοφόρων, οι πόλεις θα ήταν σκουπιδότοποι, και ως εκ τούτου πηγές σοβαρων μολύνσεων.
Για αυτό, λοιπόν, τους σέβομαι, τους αγαπώ και τους βγάζω το καπέλο.
Έτσι σέβομαι και αγαπώ και τους εργάτες καθαριότητας της Άνδρου,που με τα συνολικά τέσσερα (4) ειδικά αυτοκίνητα (σκουπιδιάρες) που διαθέτει ο Δήμος του νησιού, και τα οποία δεν είναι και στην καλύτερη μηχανολογική κατάσταση οργώνουν καθημερινά όλους τους δύσβατους δρόμους είτε είναι κεντρικοί είτε αγροτικοί και περισυλλέγουν τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ σκουπίδια.
Και δεν είναι παραπάνω απο 8 οι επιβαίνοντες επι των απορριμματοφόρων.
Εργάζονται, όμως, ακόμα και όταν στο νησί οι καιρικές συνθήκες αναγκάζουν όλους εμάς να κλεινόμαστε στα σπίτια και στα ζεστά μας σαλόνια.

Και βέβαια μαζί με τους 8 εργάτες περισυλλογής των σκουπιδιών μας απο τους ειδικούς κάδους που είναι τοποθετημένοι ακόμα και στα πιο απόμακρα σημεία του νησιού, βρίσκονται και καμιά 10αριά ακόμα, εργάτες της καθαριότητας του ΔΗΜΟΥ, οι οποίοι πεζοί φροντίζουν με τις σκουπες τους να ειναι πεντακάθαρα τα πεζοδρόμια και τα καλντερίμια του νησιού
μας, αφού εκεί οι "σκουπιδιαρες" δεν μπορούν να πάνε.
Όλους αυτούς, λοιπόν, τους περίπου 20 εργαζόμενους του Δήμου μας εγώ τους σέβομαι, τους αγαπώ και τούς βγάζω και το καπέλο μου, αφού φροντίζουν να είναι το νησί μας ΚΑΘΑΡΟ όλο τον χρόνο, όλους τους μήνες και μάλιστα κάτω απο συνθήκες όχι και τις καλύτερες.
Έτσι θέλω να τούς σέβεστε, να τους αγαπάτε και και να τους βγάζετε το καπέλο και ΕΣΕΙΣ και επιπλέον να φροντιζετε να κάνετε την δουλειά τους πιο εύκολη, δηλαδή να μην πετατε τα σκουπιδια σας όπου και όπου και πάντα να τα τοποθετείτε εντός των κάδων, και ουχί απ' έξω.
Γιατί αυτό τούς δυσκολεύει το έργο της περισυλλογής.

Τέλος, θα πρέπει να επισημάνω και την ευαισθησία που δείχνει όλο το δημοτικό συμβούλιο για την καθαριότητα του νησιού μας αλλά εκείνος που ειναι ο... "πανταχού παρών και τα πάντα πληρών" είναι ο δήμαρχος ο οποίος δεν είναι λίγες οι φορές που με προσωπικές παρεμβάσεις φροντίζει να μην υπάρχουν εκτεθειμένα σκουπίδια σε σημεία που γίνονται "θέαμα" για Έλληνες και ξένους επισκέπτες.
Οι ήρωες, όμως, που το νησί μας ειναι ΚΑΘΑΡΟ και θα συνεχίσει να είναι, είναι οι ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗΔΕΣ, τους οποίους και οφείλουμε να σεβόμαστε, να αγαπάμε και να τους βγάζουμε το καπέλο, αφού είναι αυτοί που μας ξεβρωμίζουν.
Όσο για τη δημοτική αρχή, από τον δήμαρχο Θεοδόση Σουσούδη μέχρι και τον τελευταίο δημοτικό σύμβουλο, ειτε της πλειοψηφίας ειτε της αντιπολίτευσης, θα πρέπει να τους πω ότι πάνω από όλα τα μικροπολιτικά τερτίπια ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΔΡΟΣ, και προσωπικά θέλω να πιστεύω ότι όλοι τους φροντίζουν με τον καλύτερο τρόπο για το νησί και τους κατοίκους του.
Και επειδή "γυρίζω και μυρίζω", να τους επισημάνω ότι το νησί έχει δήμαρχο, και μάλιστα με οξυδέρκεια μυαλού, κάτι που κάποιοι άλλοι είτε έχουν λιγότερη είτε και καθόλου.
Και φυσικά αγαπητοί μου...
Ο ΝΟΩΝ
ΝΟΕΙΤΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...