Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ

Σακούλες ΕΚΤΟΣ κάδου και οι γάτες χαίρονται!
Αγαπητοί και φίλτατοι συνάθρωποι αυτού του υπέροχου νησιού, της Άνδρου μας, η οποία εδώ και τώρα ξεκινά να διεκδικεί μία απο τις πρώτες θέσεις στην τουριστική βιομηχανία, έτσι ώστε να καταφέρει να μιλάνε όλοι για αυτή. Ακόμα και στα πέρατα της Οικουμένης. Ακόμα και στο... φεγγάρι, που λέει ο λόγος.
Αλλά για να το καταφέρει, δεν ειναι υπεύθυνος μόνο ο εκάστοτε δήμαρχος και οι πέριξ αυτού, που και φυσικά είναι εκλεγμένοι απο εμάς. Είμαστε και όλοι εμείς, οι οποίοι, όμως, μέχρι και σήμερα, δεν έχουμε δείξει οτι το ΘΕΛΟΥΜΕ.

Και σας το λέγω, αγαπητοί και φίλτατοι συμπολίτες και συνάνθρωποι, με πάσα επίγνωση και υπευθυνότητα, αφού αυτόν τον λίγο καιρό που ζω ανάμεσά ΣΑΣ, δεν έχω δει, αλλά και δεν έχω διαπιστώσει καμία μα καμία τέτοια διάθεση, που να στείλει το νησί μας εκεί που τού ΑΞΙΖΕΙ.
Τι και αν ο δήμαρχος, γιατρός στο επάγγελμα, έχει γεμίσει (στην κυριολεξία) όλο το νησί με κάδους καθαριότητας; ΕΜΕΙΣ (δεν εξαιρώ την αφεντομουτσουνάρα μου), δεν εναποθέτουμε τα σκουπίδια μας μέσα στους ολοκαίνουργιους συλλέκτες σκουπιδιών.
Δε τα βάζουμε μέσα, αλλά τα πετάμε όπου βρούμε, ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους, ακόμα και στις εισόδους της Χώρας, του Γαυρίου, αλλά και του τουριστικότατου Μπατσίου.
Όμως, έτσι δίνουμε το δικαίωμα σε χιλιάδες καλοκαιρινούς επισκέπτες να μας δυσφημίζουν οταν επιστρέφουν στις πατρίδες τους.

Οι σακούλες απορριμμάτων να τοποθετούνται ΕΝΤΟΣ και όχι ΕΚΤΟΣ του κάδου!

Αγαπητέ Δημήτριε, Νικόλα, Μαριώ, Αθανάσιε, Μπάμπη, Ανδρέα, θέλω να σας θυμίσω οτι "η καθαριότητα είναι αυτό που βασικά ξεχωρίζει τον ΑΝΘΡΩΠΟ από πολλά άλλα ζώα, ακόμη και από τον ίδιο του τον συνάνθρωπο. Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά, άσχετα με τα πλούτη. Η άλλη μισή είναι ο χαρακτήρας και η συμπεριφορά του ίδιου του ατόμου.
Επίσης, θέλω να σας επισημάνω οτι ο πλούτος, το χρήμα, δεν έχει να κάνει με την αρχοντιά, όπως την εννοεί ο λαός μας, παρά έχει να κάνει με την καθαριότητα, τη νοικοκυροσύνη και με τον χαρακτήρα μας.
ΟΛΟΙ, λοιπόν, έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε ΑΡΧΟΝΤΕΣ.
Είναι ΑΠΛΟ, δεν κοστίζει και δεν εξαρτάται από άλλους, παρά μόνο απο εμάς τους ΙΔΙΟΥΣ.
Αγαπητοί και φίλτατοι συνάνθρωποι, πιστεύω οτι από αύριο κιόλας, όλοι μας θα εναποθέτουμε τις σακούλες των σκουπιδιών μας ΕΝΤΟΣ των κάδων ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.
Και, δόξα τον Θεό, ΚΑΔΟΥΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΝΤΟΥ.
Και μην ξεχνάτε ότι… Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ για το νησί μας είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...