Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΟΙ




Δε λέω, καλές οι τιμές και οι δόξες, αλλά για να τις έχεις πρέπει να διαθέτεις και τα απαραίτητα προσόντα ή λαϊκιστί τα απαραίτητα φόντα. Ε και σεις ούλοι που ντε και καλά ονειρεύεστε να γίνετε αφέντες και προεστοί τούτου του τόπου δεν τα έχετε. Ειλικρινά σας το λέγω ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΤΕ. Και αυτό το διαπίστωσα τους λίγους αυτούς μήνες που μένω στην Άνδρο, στο δικό μου τσαρδί, στο δικό μου χωράφι. 
Άκουσα, λοιπόν, ανθρώπους του μόχθου, που ειλικρινά τούς βγάζω το καπέλο για τις δύσκολες δουλειές που κάνουν, να διαλαλούν και να διατυμπανίζουν όπου βρεθούν και όπου σταθούν την όρεξή τους να κατέβουν στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη τοπικών αρχόντων και για το αξίωμα του αιρετού δημάρχου.
Και τούς είδα να υπόσχονται σε μας τους πτωχούς ψηφοφόρους "λαγούς με πετραχείλια", λες και ήταν οι παλαιοκομματικοί κομματάρχες της δεκαετίας του 1950.
Και ας υπέγραφαν στα οποία δημόσια ή ιδιωτικά έγγραφα με ΣΤΑΥΡΟ.
Ήθελαν ντε και καλά να γίνουν ΔΗΜΑΡΧΟΙ.

Και που σε ένα νησί που οι μόνιμοι κάτοικοι του δεν ξεπερνούν τις εννέα με δέκα χιλιάδες.
Άκουσα, λοιπόν, αγαπητοί μου όχι έναν οχι δύο οχι τρεις αλλά επτά (7) συντοπίτες να εκφράζουν την θέληση τους να είναι υποψήφιοι για το "δημαρχιλίκι" στις εκλογές του Μάη του 2019 και έπεσα ειλικρινά από τα σύννεφα, που εδώ και μέρες τώρα έχουν κατσικωθεί πάνω απο το νησί μας.
Και έπεσα απλά γιατί εγώ σαν απλός πολίτης και σαν απλός ψηφοφόρος αν μη τι αλλο θα επιλέξω για τοπικό άρχοντα αυτόν που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να βγάλει το νησί, την Άνδρο μας ΜΠΡΟΣΤΑ.
Και να την κάνει δημοφιλέστερο προορισμό όχι μόνο για τους Αθηναίους για ένα διημεράκι αλλά για τους ξένους που φτάνουν στη χώρα μας με αεροπλάνα, με τρένα και με βαπόρια.
Γιατι το νησί μας ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ, αφού διαθέτει και τη φυσική ομορφιά, αλλά και πάνω από όλα τη φιλοξενία.

Ας επανέλθω λοιπόν στους 7 επίδοξους μνηστήρες του δημαρχιακού θώκου και να τους πω οτι εγώ θα ψάξω να βρω οχι τον καλλίτερο αλλα τον καλλιτερότερο ο οποίος αν μη τι αλλο δε θα υπογραφει με σταυρό και θα μπορεί να εκπροσωπήσει το νησί μας, την ΑΝΔΡΟ μας, σε όλα τα διεθνή φόρα και συμπόσια ανά τον κόσμο.
Και πιστέψτε με, ήδη, τον έχω διαλέξει.
ΕΣΕΙΣ???????
Α μη με πιέζετε να σας πω ποιος ειναι, αφού τον ξέρετε.
Και φυσικά δεν υπογράφει στα δημόσια η ιδιωτικά έγγραφα με σταυρό.
Γιατι αυτόν θέλει η ΑΝΔΡΟΣ μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...