Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

ΒΛΕΠΕ, ΑΚΟΥ... ΣΩΠΑ

Στους καφενέδες, όλοι οι τοπικοί άρχοντες... φταίνε!
Βρε σεις φίλτατοι και αγαπητοί συμπολίτες μου, το τι θωρούν τα ματάκια μου, τι αφουγκράζονται τα αυτάκια μου όσο λιγοστεύουν οι μήνες και οι μέρες για τις εκλογές των τοπικών μας αρχόντων, δεν το φαντάζεστε και αν σας το  αναλύσω επισταμένως δε θα το πιστεύετε ούτε και εσείς.
Από παντού, ωσάν τις "αμανίτες", κοινώς μανιτάρια, ξεπετιούνται τσούρμο οι "μνηστήρες" (όχι της Πηνελόπης), αλλά για τις θέσεις (λες και είναι πολλές) του ΔΗΜΑΡΧΟΥ και του ΕΠΑΡΧΟΥ, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που μέσω "τύρου και αχλαδιού" τις λιγουρεύονται και ψαρεύουν πιθανούς "πελάτες" (λέγε τους ψηφοφόρους), για τις κάλπες του Μάη του 2019.
Και εκεί που οι συζητήσεις περί δημοτικών αρχόντων θεριεύουν και αντρειεύουν, εκεί που διεξάγονται μανιωδώς, θα έλεγα, είναι στα καφενεία όλης της Άνδρου.
Μέχρι και οι καφετζήδες, ναι καλά διαβάσατε αγαπητοί κι φίλτατοι συμπολίτες μου, ξέρουν τι επακριβώς θέλει το νησί μας για να ξεκολλήσει απο το τέλμα της τουριστικής αφάνειας, και εν γένει της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
Και εκεί, πιστέψτε με, πέφτει το περισσότερο γέλιο.
Και εκεί, στους καφενέδες, όλοι οι μέχρι σήμερα τοπικοί μας άρχοντοι… ΦΤΑΙΝΕ.
Εξαιρούνται μόνο οι ποθαμένοι, αλλά και για αυτούς, μη νομίζετε, όλο και θα βρεθούν κάποιοι που θα τους σούρουν τα εξ αμάξης.

Ρε αδέρφια, κάν' τε λίγο κράττει και ακούστε προσεκτικά τι έχουν να σάς πουν οσονούπω, όλοι οι "μνηστήρες" των δύο τοπικών θώκων, των δύο καρεκλών και της ΔΟΞΑΣ του να' σαι ΑΡΧΟΝΤΑΣ.
Σας λέγω, λοιπόν, ότι ΑΡΧΟΝΤΕΣ είμαστε όλοι εμείς που τον ερχόμενο Μάη θα κληθούμε διά της ψήφου μας να αναδείξουμε ποιοι (δήμαρχος-έπαρχος) θα μας εκπροσωπούν για τα επόμενα 4 χρόνια, ποιοι θα' ναι αυτοί οι δύο αιρετοί που θα κάνουν τα πάντα (από το στόμα μας και στου Θεού το αυτί), ώστε το νησί μας, η ΑΝΔΡΟΣ μας, να φτάσει στις πρώτες θέσεις του τουρισμού, στις πρώτες θέσεις του πολιτισμού, αλλά και στις πρώτες θέσεις της αναδόμησης σε όλα.
ΖΗΤΑΜΕ ΠΟΛΛΑ;;;

Δε νομίζω ότι είναι πολλά αυτά που θα κληθεί να υλοποιήσει κατά κύριο λόγο ο νέος Δήμαρχός μας (που εμούα ξέρω απο τώρα ποιος θα' ναι και ΠΑΛΙ), αλλά και ο Έπαρχός μας σε δεύτερο λόγο.
Το μόνο που μου μένει να πω σε όλους τους υποψήφιους (κάποιοι έχουν ανακοινώσει, ήδη, την υποψηφιότητά τους), είναι το προεκλογικό κλίμα να είναι ήρεμο, κάτι που για να γίνει, δε θα πρέπει να υπάρχουν οξύτητες στα λεγόμενα τους, αλλά και αυτοί που θα συμπεριλάβουν στους συνδυασμούς τους, θα πρέπει να είναι οι ΚΑΛΥΤΕΡΟΤΕΡΟΙ όλων μας.
Και όλοι ΜΑΖΙ να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο ΑΥΡΙΟ για το νησί μας, την ΑΝΔΡΟ μας.
Και συνιστώ σε όλους τους υποψήφιους ΑΡΧΟΝΤΟΥΣ μας, ότι τα "ΠΑΧΥΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ", και ειδικά δε, όταν ακούγονται στα ΤΑΒΕΡΝΕΙΑ και τους ΚΑΦΕΝΕΔΕΣ.
Ενώ εμείς οι απλοί ψηφοφόροι, να ΒΛΕΠΟΥΜΕ, να ΑΚΟΥΜΕ και να ΣΙΩΠΟΥΜΕ, όπως λέει και η σοφή πανάρχαια ΠΑΡΟΙΜΙΑ.

Υ.Γ.:

Και Λεβέντες για τη θέση του ΕΠΑΡΧΟΥ μας,
όπως μου' πε το πουλάκι (που μου' ρθε από τη Σύρα),
ήδη, έχει επιλεχθεί άνθρωπος που ξέρει καλά τα προβλήματα του νησιού μας.
Και για να μην παρεξηγούμαι, έχει επιλεχθεί
από συγκεκριμένο μεγάλο πολιτικό ΚΟΜΜΑ.
Και ο...
ΝΟΩΝ
ΝΟΕΙΤΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...