Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

ΣΣΣΣΣΣ ΤΟ ΝΗΣΙ... ΚΟΙΜΑΤΑΙ

Τα πολύχρωμα φώτα και φωτάκια έσβησαν, τo πήγαινε-έλα ανθρώπων αλλά και αυτοκινήτων σταμάτησε, τα μαγαζιά μικρά και μεγάλα κατέβασαν ρολά, τα δρομολόγια των πλοίων μειώθηκαν, ακόμα και αυτά των μικρών και μεγάλων λεωφορείων από και προς το Γαύριο, ενώ το πολύβουο λιμάνι μας ΕΡΗΜΩΣΕ.
Κι εμείς, που αγαπάμε την Άνδρο μας, το νησί μας, στεκόμαστε απλά... θεατές στο ίδιο και πολυπαιγμένο έργο.
Με τον ιδιο θίασο και τους ίδιους πρωταγωνιστές και με το ίδιο σενάριο.
Και χειροκροτάμε και πανηγυρίζουμε και λέμε απλά: έχει... ο ΘΕΟΣ.
Και όπως μάς έχουν μάθει, λέμε απλά θα' ρθει το καλοκαίρι και το νησί μας θα ξαναλάμψει και οι τσέπες και τα ταμεία των μαγαζιών θα γεμίσουν... ευρά.

Δηλαδή, φίλτατοι, όλοι μας λέμε "ΣΦΑΞΕ ΜΕ αγά μου να ΑΓΙΑΣΩ".
Και άσε τα γειτονικά μας νησιά να έχουν κόσμο και τον χειμώνα, ΕΜΕΙΣ τον... χαβά της κλαμμένης μοίρας μας.
Και ας απέχουμε μόλις 2 ώρες με το βαπόρι απο τη Ραφήνα και άλλο τόσο κοντά από το διεθνές μας αεροδρόμιο, ΕΜΕΙΣ απλά περιοριζόμαστε στην κακία μας, τη μαύρη μας ΜΟΙΡΑ
Και αρκούμαστε να ματαξαναλέμε ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ.
Αμ αγαπητοί συμπολίτες, ο ΘΕΟΣ έχει, αλλά όχι για μας, αφού ο λήθαργος που' χουμε πέσει ΟΛΟΙ, τον ξέρει και μονολογεί: "Ε, ασ' τους αυτούς, ας δώσω στους διπλανούς τους".
Έτσι, εμείς που αγαπάμε τον τόπο μας δεν εκπλησόμεθα όταν καταπλέοντας το πλοίο στο ΓΑΥΡΙΟ κατεβαίνουμε 10, ενώ μέσα στο βαπόρι, που πάει και Τήνο και Μύκονο, υπάρχουν δεκάδες, να μην πω εκατοντάδες, επιβάτες (ανάμεσά τους πολλοί ξένοι).
Δεν εκπλησόμεθα, αλλά ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ.
Κι όπως δείχνουν τα πράγματα, αλλά και όπως λένε αυτοί που γνωρίζουν, ΘΑ ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ για πολλά χρόνια ακόμα, αφού μέχρι και πριν λίγο καιρό, ΟΥΔΕΙΣ εκλεγμένος δήμαρχος ή κοινοτάρχης ή έπαρχος, φρόντιζε να μην πέφτει η... αυλαία, να μη σβήνουν τα φώτα και να μην ξαναπαίζεται το ίδιο ΕΡΓΟ εγκατάλειψης του νησιού μας, της Άνδρου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...