Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

ΚΑΙ ΤΟ... ΚΑΚΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΜΑ

Η "Κόπρος του Αυγείου" ήταν η κοπριά που είχε συγκεντρωθεί στους τεράστιους στάβλους του βασιλιά της Ήλιδος Αυγεία με τα 3.000 βόδια, που δεν είχαν καθαρισθεί επί πολλά χρόνια. Το καθάρισμα μέσα σε μία μόνο ημέρα ήταν ο πέμπτος άθλος του Ηρακλή.
Μπόχα, βρώμα και δυσωδία αναδίδει απο παντού. Και εμείς προσπερνάμε λες και δε βλέπουμε, λες και δεν ακούμε, λες και δε ζούμε σε αυτόν τον τόπο, αλλά κάπου αλλού, όπου η... φαιδρά πορτοκαλέα ανθίζει και μάς μυρωδιάζει ολόκληρους. Λες και η γειτονιά μας, το σπίτι μας και το χωριό μας λειτουργεί κάτω απο τις κανονικές για ανθρώπους νομοταγείς συνθήκες. Λες ότι ακόμα και αυτοί οι αιρετοί Άρχοντες μάς τα' χουν όλα καλά καμωμένα, και εμείς ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΜΕ και από εδώ παν κι οι άλλοι.
Αμ αγαπητοί και φίλτατοι συμπολίτες μας, η ζωή δεν είναι έτσι.
Η ζωή μας κρύβει.. λούμπες και παγίδες, τις οποίες αν δεν εντοπίσουμε έγκαιρα, το χάσαμε το παιχνίδι για ενα καλύτερο αύριο. Για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας, αλλά και τα παιδιά μας.
Για αυτό σας λέγω, και αν θέτε με πιστεύετε, προτού αποφασίσετε για κάτι που αφορά το μέλλον σας, ψάξ'τε τα πάντα και ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ τα καλυτερότερα.
Και για να γίνω πιο σαφής, αλλά και κατανοητός, όταν έρθει εκείνη η ώρα που θα κληθούμε να αναδείξουμε τους τοπικούς άρχοντες εδώ στην ΑΝΔΡΟ μας, εδώ στον τόπο μας, εδώ στα χωριά μας, ας ψάξουμε σε βάθος έναν-έναν όλους όσους μας ζητήσουν να τους ψηφίσουμε και να τους εμπιστευτούμε την τύχη μας και την τύχη του νησιού μας.
Ενός νησιού που αξίζει πολύ περισσότερα.
Ενός νησιού που χρόνια τώρα, δεν ξέρω για ποιους λόγους, έχει μείνει πολύ πίσω τόσο στον τουρισμό, όσο και στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Και δεν ξέρω και δεν κατανοώ (αφού είμαι νέος κάτοικος) αν πραγματικά φταίμε εμείς η φταίνε (και μάλλον αυτό θα' ναι), οι εκλεγμένοι απο ΕΜΑΣ δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, κοινοτάρχες, πρόεδροι χωριών ή τέλος πάντων, ΟΛΟΙ αυτοί που άλλα μάς έταζαν προεκλογικά και ΑΛΛΑ, μα εντελώς ΑΛΛΑ, μάς ΕΔΩΣΑΝ όταν στρογγυλοκάθισαν στις αρχοντικές καρέκλες τους.
Έτσι, θα σας το ματαξαναπώ και θα σας το ξαναματαλέω μέχρι και την τελευταία μέρα που θα κληθούμε ούλοι και ούλες σας να πάμε τον Μάη που μας έρχεται (με βήμα ταχύτατο) να δώσουμε τον... σταυρό  μας κι να εναποθέσουμε την τύχη του νησιού και τη δική μας στα χέρια ενός από τους όλους θα' λεγα εγώ, υποψήφιους για το χρίσμα του ΔΗΜΑΡΧΟΥ μας.
Κι εγώ, ήδη, έχω καταλήξει (έχω, ήδη, κάνει τις διαδικασίες μεταφοράς των εκλογικών μου δικαιωμάτων στο νησί) ποιον... γουστάρω για να' χω ΠΑΛΙ δήμαρχο.
Αλλά δε θα σας τον ΠΩ, αφού κάτι τέτοιο θα ήταν προεκλογική... προπαγάνδα για να σας επηρεάσω.
Και κάτι τέτοιο δεν το' χω  κάνει ποτέ και δε θα το κάνω ούτε και ΤΩΡΑ.
Αλλά επειδή σας θεωρώ πανέξυπνους και με δείκτη ευφυίας σούπερ αναπτυγμένο, το ΑΦΗΝΩ να το καταλάβετε μόνοι σας.
Γιατί μόνο τότε θα δείτε, και μάλιστα διά γυμνού οφθαλμού, ΠΟΙΟΣ είναι ο καλυτερότερος από αυτούς που θα μάς τάξουν... λαγούς με πετραχείλια, για να καλυτερέψει το ΝΗΣΙ μας και τις τύχες μας.
Και φυσικά...
Ο ΝΟΩΝ
ΝΟΕΙΤΟ

Υ.Γ.:
Πάντως, λυπάμαι που θα το πω,
αλλά και σήμερα στο νησί μας κάτι δε πάει καλά.
ΚΑΤΙ.....ΒΡΩΜΑΕΙ.
ΚΑΤΙ ΑΝΑΔΙΔΕΙ ΜΠΟΧΑ.
Κάτι σαν την Κόπρο του Αυγεία,
που λέμε.
Και φυσικά μάτα… ξανά… πάλι:
Ο ΝΟΩΝ
ΝΟΕΙΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...