Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Κατέρρευσε ο φοίνικας του Δημαρχείου Άνδρου!

Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην Άνδρο έχουν προκαλέσει αρκετά προβλήματα στις μετακινήσεις και στην καθημερινότητα των κατοίκων του νησιού μας, παρά το γεγονός ότι οι Ανδριώτες είναι «μαθημένοι» στα μποφόρ!

Οι ριπές του ανέμου, που από νωρίς το πρωί ήταν έντονες και κατά διαστήματα παρατεταμένες, είχαν ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει ο φοίνικας που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του νέου Δημαρχείου Άνδρου! Ο δυνατός θόρυβος που ακούστηκε την ώρα που έπεσε το δέντρο, ανησύχησε τους υπαλλήλους του Δημαρχείου, που αρχικά πίστεψαν ότι πρόκειται για σεισμός. Ο φοίνικας, βάσει της κλίσης που είχε αποκτήσει, έπεσε στο χώμα και όχι στα μαρμάρινα σκαλιά της εισόδου του κτιρίου, χωρίς να προκαλέσει υλικές ζημιές.

Να σημειωθεί ότι το κτίριο που έχει συμπληρώσει περισσότερο από έναν αιώνα ζωής, στο οποίο στεγάζεται το Νέο Δημαρχείο της Άνδρου είχε… σήμα κατατεθέν στην αυλή του, τον ψηλό και περήφανο φοίνικα, με την ελαφριά κλίση.

Το υπέροχο νεοκλασικό κτίριο Βούλγαρη, προτάθηκε για δημαρχείο και αγοράστηκε την 20η Δεκεμβρίου 2000, επί δημαρχίας Δημήτρη Γιαννίση. Μετά από μήνες επισκευών, ανακαινίστηκε, αλλά ξεκίνησε να φιλοξενεί  τις κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου Άνδρου το 2011.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...