Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Τσουχτερό κρύο και άνεμοι μέχρι και 9 μποφόρ στην Άνδρο

Oι σχετικά καλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών δίνουν τη θέση τους στους θυελλώδεις ανέμους, που θα φτάσουν μέχρι και τα 9 μποφόρ και στο τσουχτερό κρύο. Αυτά είναι τα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στην Άνδρο και σε όλες τις Κυκλάδες, το διήμερο Τετάρτη 24 και Πέμπτη 25 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, από το ξημέρωμα της Τετάρτης οι ισχυροί Βοριάδες ενισχύθηκαν φτάνοντας τα 7 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου.

Ακόμη πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες προβλέπονται για αύριο, Πέμπτη, όταν οι άνεμοι θα αγγίξουν τα 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 7 βαθμούς. Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν σταδιακά από την Παρασκευή, 26/01.

Δεδομένου ότι προβλέψεις επιβεβαιώνονται, έχουν, ήδη, δημιουργηθεί προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, με τα Λιμεναρχεία Ραφήνας και Πειραιά να έχουν εκδώσει απαγορευτικό στον απόπλου των πλοίων.

Συγκεκριμένα, σήμερα, Τετάρτη, το πλοίο «Andros» ανέβαλε το δρομολόγιο του και παρέμεινε στη Μύκονο, ενώ το «SupperFerry II» στη Ραφήνα. Το απαγορευτικό ισχύει μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Fast Ferries, το «Andros» θα εκτελέσει αύριο (25/01) το δρομολόγιο του για Ραφήνα, όπως και το «Supper Ferry II», αντίστοιχα, εφόσον το επιτρέψει ο καιρός…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...