Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Συνάντηση των κατοίκων του Συνετίου με τον Δήμαρχο Άνδρου

Δοκιμαστική άντληση νερού στο Συνετί με θετικά αποτελέσματα

Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, οι κάτοικοι του Συνετίου έδωσαν ηχηρό «παρών» στο Δημαρχείο της Άνδρου το πρωί της Τετάρτης, με σκοπό να μεταφέρουν στον Δήμαρχο κ. Θεοδόση Σουσούδη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την υδροδότηση και να συζητήσουν μαζί του τις πιθανές λύσεις.


Ο κ. Σουσούδης δέχτηκε τους κατοίκους του Συνετίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και μαζί με τα στελέχη του Δήμου, κάθισαν στο ίδιο τραπέζι προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις. Το πρόβλημα στο Συνετί υφίσταται από τα τέλη Αυγούστου, με τον Δήμο Άνδρου να λαμβάνει κάποια μέτρα αντιμετώπισής του, στέλνοντας σε καθημερινή βάση δύο υδροφόρες, από τη Χώρα και το Κόρθι, προκειμένου να μεταφέρεται νερό στη δεξαμενή και στη συνέχεια να γίνεται η διαχείρισή του από την Τοπική Κοινότητα.

Άλλωστε, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, και αφού προηγουμένως ο Δήμος ζήτησε και έλαβε άδεια από τη Διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού και αντικατάστασης της γεώτρησης στη θέση Διποτάματα.

Στη συνάντηση, τον λόγο πήραν αρκετοί κάτοικοι του Συνετίου, παραθέτοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από την ημέρα που στέρεψε η προηγούμενη γεώτρηση και εκφράζοντας το αίτημα να βρεθεί μία μόνιμη λύση για το χωριό τους. Μάλιστα, όπως τόνισαν, είναι διατεθειμένοι να κάνουν υπομονή εφόσον υπάρξει δέσμευση του Δήμου για την εντατικοποίηση των ενεργειών του προς την κατεύθυνση μιας μόνιμης λύσης.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Άνδρου αρχικά επεσήμανε τις μέχρι τώρα ενέργειες του Δήμου και στη συνέχεια προανήγγειλε τη δοκιμαστική άντληση νερού που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα, το απόγευμα της Τετάρτης, στο Συνετί, παρουσία ηλεκτρολόγου-μηχανολόγου, ειδικού στις γεωτρήσεις και του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας. Τα αποτελέσματα ήταν θετικά και εκφράζεται η πεποίθηση ότι το επόμενο διάστημα θα γίνει σταδιακή αποκατάσταση της λειτουργίας του δικτύου υδροδότησης.

Εξάλλου, σε μία περιοχή, όπως το Συνετί, με πληθώρα πηγών, κύρια επιδίωξη είναι να μη χάνεται το νερό, αλλά να συγκεντρώνεται και να αξιοποιείται, μέσω μακροπρόθεσμων έργων υποδομής. Η δημοτική αρχή, υπογράμμισε ότι «με αίσθημα ευθύνης για τη σημασία της ορθολογικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων και την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων του νησιού, όπως έχει δηλώσει και σε προηγούμενη ενημέρωσή της, εντείνει τις ενέργειες για την οριστική επίλυση του προβλήματος στο Συνετί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...