Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Άνδρος: Ένα νησί... αλλιώτικο!

Εν είδει... editorial

Άνδρος, ένα νησί αλλιώτικο από τα άλλα… Χωρίς να μπορεί κανείς να προσδιορίσει με ευκρίνεια τις διαφορές από τα υπόλοιπα, ωστόσο το συναισθάνεται από την πρώτη στιγμή που έρχεται σε επαφή με τις ομορφιές της. Ναι, διατηρεί κάποια κυκλαδίτικα στοιχεία όσον αφορά την αρχιτεκτονική και το γενικότερο ύφος, όμως η πλούσια φύση της, η αφθονία των νερών της και η ιδιαίτερη μορφολογία του εδάφους της, την καθιστούν μοναδική και ξεχωριστή!
Το σημαντικότερο όλων, όμως: Σε ποιον άλλο τόπο μπορούν να συνυπάρχουν επισκέπτες όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων που έχουν τόσο διαφορετικά ενδιαφέροντα; Κάποιοι αγαπούν τον πολιτισμό και τις εκδηλώσεις, άλλοι τα μνημεία, τη νησιώτικη παράδοση και την ιστορία, άλλοι τις ήρεμες παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά και τη λευκή άμμο, άλλοι τα πολύβουα beach bar, τα κοκτέιλ και τα πάρτυ, άλλοι τον εναλλακτικό τουρισμό που περιλαμβάνει ένα μοναδικό δίκτυο μονοπατιών για hiking και trekking, την ιστιοπλοΐα και τις καταδύσεις, και άλλοι τη γαστρονομία και τα παραδοσιακά προϊόντα, τα γλέντια και τα πανηγύρια.
Η απάντηση είναι η εξής: Η Άνδρος μπορεί να καλύψει όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις. Είναι… δίπλα στην Αθήνα και παρά το γεγονός ότι «είναι παρεξηγημένο νησί», όπως πολλάκις μου έχουν αναφέρει φίλοι που έχουν «πάρει μια γεύση», δεν υπάρχει κάποιος που να μη θέλει να επιστρέψει, να την επισκεφτεί ξανά. Γιατί με την Άνδρο… δένεσαι, σα να σε συνδέει μαζί της ένας αόρατος και μαγικός δεσμός, που συνήθως κρατά για πάντα! 
Καθισμένος στο παράθυρο, αγναντεύεις τη θάλασσα και ανυπομονείς να βρεθείς ξανά κοντά της. Όπως οι Ανδριώτες ναυτικοί νοσταλγούσαν το νησί και ανυπομονούσαν να πατήσουν το πόδι τους στη στεριά του και οι οικογένειές τους περίμεναν καρτερικά την επιστροφή τους. Αμέτρητες οι ιστορίες των ναυτικών οικογενειών της Άνδρου, ιστορίες αποχωρισμού, νοσταλγίας και μοναξιάς.  Όπου κι αν βρίσκονταν, όμως, ο τόπος τους ήταν βαθιά μέσα στην ψυχή τους.
Στην «ψυχή» αυτού του διαδικτυακού τόπου, όπου βρίσκεται η Άνδρος, σας καλούμε να ταξιδεύετε  από σήμερα και πάλι μαζί μας (αφού για κάποιους μήνες το blog παρέμεινε ανενεργό). Από εδώ θα μαθαίνετε νέα και ειδήσεις που αφορούν το νησί μας, θα διαβάζετε άρθρα και σχόλια και θα συμμετέχετε κι εσείς, εφόσον το επιθυμείτε.

Καλό μας ταξίδι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...