Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Ο ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ

Κάποιος πέταξε στο λιμάνι του Μπατσίου,
μέσα στα μούτρα μας, ένα παλιό... αρμόνιο!
Ηρεμήστε, ηρεμήστε κι εγώ εδώ είμαι και θα είμαι για πολύ ακόμα, αφού αν δεν το' χετε καταλάβει, έχω δικό μου τσαρδί, και μάλιστα ευήλιο, ευάερον και με καλή θέα. Έτσι, όσοι είπατε: "περαστικός είναι και θα φύγει", "τήν πατήσατε".
Λοιπόν, μιας και σας το ξεκαθάρισα, ήρθε η ώρα, πρώτον να σας πω ότι κάμποσοι από ΕΜΑΣ που ζούμε στην αγαπημένη μας Άνδρο, είμαστε, το λέω και ντρέπομαι πατόκορφα, ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ εξ επαγγέλματος και κατ' εξακολούθηση, αφού πετάμε όπου βρούμε τα σκουπιδαριά που βγάζουμε από τα σπίτια μας.

Ναι, ρε σεις, ΕΙΜΑΣΤΕ βρωμιάρηδες και πρέπει αμετακλήτως να τιμωρηθούμε, αφού δεν έχουμε αγάπη ούτε για το περιβάλλον που ζούμε, αλλά ούτε και για το νησί μας.
Και αν λέτε δεξιά και αριστερά ότι αγαπάτε την ΑΝΔΡΟ, ψεύδεσθε ασύστολα.

Πού ακούστηκε ρε σεις, να πετάτε στρώματα -μονά περικαλώ, και αυτό λέει κάτι- δίπλα στον μοναδικό δρόμο που οδηγεί στο τουριστικό Μπατσί, αλλά και στην Χώρα;;;
Και στην ζούλα, εντος των καφενέδων, μόλις μάθατε ότι σάς έκραξα, να κατηγορείτε τον Δήμαρχο ότι δεν τα μαζεύει και ότι "πρέπει να πάει σπίτι του".
Και ποιος ή ποιοι σας είπαν ότι ο εκάστοτε δήμαρχος είναι ΥΠΗΡΕΤΗΣ όσων πετάνε τις βρωμιές τους όπου βρουν;;;;
Πείτε μου, σας παρακαλώ, έτσι για την... Ελλαδάρα ρε γαμώτο.

Και ναι, ρε σεις, κάποιος από το Μπατσί, αλλά θα τον βρω να' ναι σίγουρος, πέταξε μέσα στο λιμανάκι μας ένα παλιό ΑΡΜΟΝΙΟ, είτε γιατί το βαρέθηκε, ειτε γιατι χάλασε. Αποφάσισε, λοιπόν, να πάει να το πετάξει μέσα στα μούτρα μας.
Και βγήκε ο πονηρός μνηστήρας και αμέσως είπε εντός των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης ότι για το αρμόνιο, αλλά και για τις χωματερές που εσείς φτιάχνετε με τα σκουπίδια σας, ΦΤΑΙΕΙ ο σημερινός δήμαρχος, που υπ' όψιν δεν είναι οικοδόμος, αλλά γιατρός, και ως εκ τούτου, το περιβάλλον το' χει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο.
Νταξ, νταξ ρε μεγάλε.

Να σε πω ότι καλύτερα είναι να κοιτάς τη δική σου καμπούρα και να αφήσεις των άλλων.
Και ξέρεις γιατί στο λέω δημόσια;
Γιατί απλά η δική σου, με όλα αυτά που αντιμετωπίζεις, έχει μεταμορφωθεί σε ένα βουνό, το οποίο, δεν ξέρω, αν ποτέ εξαφανισθεί.
Πιστεύω να κατάλαβες, αλλιώς να στα πω και λιμανιάτικα.
Θες;
Δε νομίζω, για αυτό, λοιπόν, άσε ήσυχο τον δήμαρχο, αλλά και τους συνυποψηφίους σου και κοίτα να δεις πώς θα ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ.
Έτσι δικέ μου;

Ακούσατε, ακούσατε Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι και Αμερικανοί, οι εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον επόμενο μήνα θα πρέπει να αναδείξουν τους καλυτερότερους σε ούλα τους, έτσι ώστε το νησί μας, που νομίζω όλοι και όλες αγαπάμε, να πάρει τη θέση που τού αξίζει, τόσο στην τουριστική βιομηχανία, όσο και στο περιβάλλον, στην ανακύκλωση, στον πολιτισμό και γενικώς να ακουστεί στα πέρατα της οικουμένης.
Και προτού πάτε έμπροσθεν της κάλπης, σκεφτείτε ποιος είναι ΑΥΤΟΣ που θα κάνει πράξη όλα όσα σας προανέφερα.

Και τότε να δείτε ότι ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ. Θέλω να σας πω ότι μη σας ξεγελούν τα παχιά λόγια και οι υποσχέσεις κάποιων υποψηφίων, που αποδεδειγμένα την Άνδρο μας μέχρι πρότινος τουλάχιστον, είτε την έβλεπαν από τους επιχειρησιακούς τους χάρτες, είτε μάθαιναν για αυτήν από διηγήσεις κάποιων φίλων τους, που επισκέφτηκαν το νησί μας το περασμένο καλοκαίρι.
Πάντως, θέλω να επισημάνω στον δήμαρχό μας, που διεκδικεί και πάλι την ψήφο μας, ότι τα επόμενα χρόνια θα πρέπει όλοι, μα ΟΛΟΙ όσοι κατοικούμε τον περισσότερο χρόνο στην Άνδρο μας, να ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.
Γιατί έτσι το νησί μας θα πάει ΜΠΡΟΣΤΑ.
                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...