Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

ΤΗ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ ΟΥΔΕΙΣ ΑΓΑΠΗΣΕ

Το Αγροτικό Ιατρείο στο Μπατσί
Καλά, καλά μη χαίρεστε κάποιοι που έχετε καιρό να με δείτε και λέτε "όπα γλιτώσαμε από δαύτον, τον ενοχλητικό τον Αθηναίο, που' ρθε εδώ πα και μάς κάνει και τον καμπόσο". Και θέλει, λέει, να γενούμε καλοί άνθρωποι και όχι ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ.
Α, τώρα το θέσατε στη σωστή του βάση.
Ρε παιδιά, ρε παιδιά, ρε παιδιά, πόσες φορές θα σάς το πω ότι τον ΡΟΥΦΙΑΝΟ, που, συνήθως, δρα φορώντας κουκούλα ή και  υπογείως, κανένας άνθρωπος στον κόσμο δεν τον αγάπησε. Δεν τον συμπάθησε,΄ενώ όταν τού δόθηκε η ευκαιρία του' δωκε μία και να' τον μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα.
Και πάει η καλιά του.
Ακούστε, λοιπόν, προτού αναφερθώ σε ένα βαρβάτο κρούσμα ΡΟΥΦΙΑΝΙΑΣ εδώ στην Άνδρο, που όλοι μας αγαπάμε, τι σημαίνει η λέξη ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ, που, βεβαίως-βεβαίως, είναι και γένους αρσενικού, αλλά και γένους θηλυκού.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν, ότι σύμφωνα με το εγκυρότατο διαδικτυακό ΒΙΚΙΛΕΞΙΚΟ, η λέξη "ρουφιάνος" σημαίνει ο καταδότης, ο σπιούνος και ο χαφιές, ενώ κατά μία άλλη επεξήγηση, στο ίδιο λεξικό, σημαίνει και ο μαστροπός, ο προαγωγός, ο νταβαντζής, ο συκοφάντης, ο δολοπλόκος και τέλος, ο ραδιουργός.
Όλα, βέβαια, αποτελούν ό,τι χειρότερο κυκλοφορεί ανάμεσα στο ανθρώπινο είδος και σε όλα τα πλάτη και μήκη του πλανήτη μας και παντού έχουν την ίδια ποταπή αντιμετώπιση.
Αλλά, ρε παιδιά, ρε παιδιά... και ρουφιάνοι εδώ στο νησί μας;;;
Και να δουλεύουν κάτω απο τη μύτη μας και μέρα μεσημέρι;;;
Ακούστε, λοιπόν, αγαπητοί και φίλτατοι συμπολίτες μου, από πού πήρα αφορμή και αναφέρθηκα στους ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ, αλλά και πιθανόν και τις ΡΟΥΦΙΑΝΕΣ, οι οποίοι χωρίς καμιά ΑΙΔΩ τηλεφώνησαν πριν λίγες μέρες στην Αστυνομία, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, ανύπαρκτο γυναικείο ονοματεπώνυμο (βλέπετε γνώριζαν ότι ανώνυμα δεν κινείται η προβλεπόμενη εκ του νόμου διαδικασία) ρουφιάνεψαν ότι ένα φορτηγό του ΔΗΜΟΥ του νησιού μας, δηλαδή δημόσια περιουσία, μεταφέρει μπάζα και άλλα αδρανή υλικά από το κτήριο εκεί στο ΜΠΑΤΣΙ, που στεγάζεται το ΙΑΤΡΕΙΟ και η αγροτική γιατρός μας.

Και πράγματι, ναι, έτσι ήταν, αφού προκειμένου να γίνει πιο ανθρώπινο, αλλά και πιο λειτουργικό το ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ μας και να ολοκληρωθούν πιο γρήγορα οι εργασίες ανακατασκευής του, ο Δήμος διέθεσε ένα φορτηγό του για να μαζέψει και να πετάξει ό, τι άχρηστο υπήρχε εκεί.
Και ο ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ-ΡΟΥΦΙΑΝΑ κατήγγειλαν ότι το δημόσιο αυτοκίνητο μάζευε τα άχρηστα υλικά και τα χώματα, αφού δε διέθετε τα προβλεπόμενα από τον νόμο για αυτές τις εργασίες ΕΓΓΡΑΦΑ.

Και ένστολος αστυνομικός του Σταθμού του Γαυρίου μετέβη στο σημείο και χωρίς να εξετάσει αν το αυτοκίνητο του Δήμου είχε τα έγγραφα που χρειάζονται, ΠΡΟΣΗΓΑΓΕ εις τον Σταθμόν τον Πρόεδρο του Μπατσίου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, οι οποίοι και φυσικά μετά από κάποια ώρα, αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού προσκομίσθηκαν όλα τα χαρτιά του δημοτικού φορτηγού αυτοκινήτου.
Ούτε τον Πρόεδρο γνωρίζω προσωπικά, ούτε και τον Αντιδήμαρχο, αλλά η σύλληψή τους είχε σαν στόχο (γιατί να κρυβόμαστε άλλωστε) τον Δήμαρχο του νησιού και γιατρό Θεοδόση Σουσούδη, ο οποίος στις εκλογές του Μάη διεκδικεί και πάλι τον Δήμο της Άνδρου.
Τέτοιες ΡΟΥΦΙΑΝΙΕΣ παιδιά είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ για το νησί μας και ΕΙΔΙΚΑ όταν το ΑΓΡΟΤΙΚΟ μας ΙΑΤΡΕΙΟ είναι για όλους μας.
Και ναι πρέπει να ανακατασκευαστεί και να γίνει πιο ανθρώπινο, τόσο για μας που το επισκεπτόμαστε, όσο και για τους γιατρούς που εργάζονται μέσα σε αυτό.
Και ΝΑΙ πρέπει όλοι μας να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ τους ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ και τις ΡΟΥΦΙΑΝΕΣ, που αντί να λουφάξουν στα καβούκια τους, ΡΟΥΦΙΑΝΕΥΟΥΝ ακόμα και τον εκσυγχρονισμό του κτηρίου που στεγάζονται εδώ στο ΜΠΑΤΣΙ οι γιατροί μας.

Και κλείνω εδώ με το τραγουδάκι που λένε στην Κρήτη για τους ρουφιάνους.
"Φωτιά θα βάλω να καούν
του κόσμου οι ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ
να ξεβρωμέσει ο ντουνιάς
πηστίμονας δε χάνει"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...