Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

Τα "χρόνια πολλά" και τσι ευχές για έναν χαρούμενο και ευτυχισμένο καινούργιο χρόνο, τις ανταλλάξαμε εκατέρωθεν, και μάλιστα με το παραπάνω. Μέχρι και τον υποδηματοποιό, λέγε τσαγκάρη, παπουτσή, ευχηθήκαμε και σταυροφιληθήκαμε, χωρίς φυσικα να παραλείψουμε και τους απανταχού "μνηστήρες" για τους δημαρχιακούς θώκους ανά τη χώρα, και ειδικότερα για το νησί μας, την Άνδρο, που όλοι αγαπάμε και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να την αναδείξουμε στην κορυφή της τουριστικής βιομηχανίας, και ΟΧΙ μόνο.
Αυτά και άλλα πολλά κάναμαν εμείς οι απλοί άνθρωποι της καθημερινότητας και έτσι έπρεπε να κάμνομεν, αφού, άλλωστε, το ορίζει και το... Σαβουάρ-Βιβρ των καλών και ευπρεπών τρόπων.
Και το ΠΡΑΞΑΜΕ ΟΡΘΩΣ και καλά ΚΑΝΑΜΕ.

Έκαναν, όμως, το ίδιο οι "μνηστήρες" και οι διεκδικητές, που δεν είναι και λίγοι εδώ στο νησί μας; Μπας και είδατε εσείς κάποιον εξ αυτών να μπαινοβγαίνει στα λιγοστά καφενεία ή στα καταστήματα και να εύχεται στους εργαζόμενους, στα αφεντικά, αλλά και στους πελάτες, τις απαιτούμενες εκ των εορταστικών ημερών ΕΥΧΕΣ;
Εμουά, πάντως, δεν είδα κανέναν, παρά μόνο τον νυν ΔΗΜΑΧΟ, γιατρό Θεοδόση Σουσούδη, ο οποίος, μάλιστα, έφτασε και στο πιο απομακρυσμένο χωριό του νησιού μας, αλλά και στο παπόρι που μπήκε στο λιμάνι μας τη δεύτερη μέρα της Πρωτοχρονιάς.

Όλοι οι άλλοι μνηστήρες, όμως, προτίμησαν τα αναμμένα τζάκια τους στας Αθήνας και τα βόρεια περίχωρά της, ενώ ένας εξ αυτών φορώντας σκούφο και βαρύ μπουφάν προτίμησε τα χιόνια κάποιου κοσμοπολίτικου ελλαδικού θερέτρου.

Ναι, αμέ πώς;
Και σιγά μην ερχόταν στην Άνδρο, την οποία σπάνια καταδέχεται, ενώ όταν έρχεται, καταλύει μαζί με τη φαμίλια του ή κάποιους φίλους του σε ξενοδοχεία.
ΑΜ ΠΩΣ;
Βλέπετε, ο εν λόγω διεκδικητής της δημαρχιακής καρέκλας δεν έχει ούτε καλυβάκι στο νησί, παρά μόνο μια ενοικιαζόμενη επιχείρηση καλοκαιρινού επισιτισμού.
Και αυτός ο "μνηστήρ", μού ζητά την ψήφο μου για να γίνει και δήμαρχος.

Άσε που ένας άλλος δεν έχει "καθαρίσει" ακόμα με τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και θέλει και του λόγου του να γίνει ντε και καλά ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
Ξεμπέρδεψε, χριστιανέ μου, πρώτα και μετά... βλέπουμε αν αξίζεις ως ο πρώτος πολίτης της Άνδρου μας.
Ως ο άνθρωπος που θα δουλέψει με όλες του τις δυνάμεις για το καλό του τόπου που γεννήθηκες, μεγάλωσες και ΖΕΙΣ μόνιμα.
Γιατί άλλο πράγμα το ΚΟΡΘΙ και το ΑΠΡΟΒΑΤΟΥ και άλλο το... DA CAPO στο Κολωνάκι.
Γι' αυτό σας λέγω κύριοι-κύριοι υποψήφιοι στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του ΜΑΗ:
"Παν μέτρον Άριστον"...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...