Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας από τον Σύλλογο Γυναικών Άνδρου

Ο Σύλλογος Γυναικών Άνδρου απευθύνει πρόσκληση σε όλες τις γυναίκες του νησιού, προκειμένου να γιορτάσουν μαζί την ξεχωριστή ημέρα, αφιερωμένη σε εκείνες, την 8η Μαρτίου, σε μία εκδήλωση που θα γίνει την προσεχή Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018, στις 12:30 το μεσημέρι, στο Κέντρο Παραπόρτι, στη Χώρα.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας, θα παρουσιαστεί μια ενδιαφέρουσα ομιλία από την κα Βάσω Σαβανάκη, στέλεχος της APIVITA, με τίτλο «Εκεί που η φύση συναντά την επιστήμη. Η σημασία των φυτικών καλλυντικών στην ζωή μας».  Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενες θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με φαγητό και χορό, υπό τους ήχους της μουσικής του dj Γιώργου Μαρμαρά. Η τιμή της εισόδου ανέρχεται στα 3 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women's Day) εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σηματοδοτεί τις θυσίες, τις κατακτήσεις και τα επιτεύγματα των γυναικών όλου του κόσμου για περισσότερο από έναν αιώνα. Τα τελευταία χρόνια, ο εορτασμός της Ημέρας αυτής είναι μια υπενθύμιση για όλες τις γυναίκες πως πρέπει να κατέχουν ίσα δικαιώματα με τους άνδρες, σε όλους τους τομείς.

Η Γιορτή της Γυναίκας αποτελεί τιμή στους πολλαπλούς ρόλους της, ως συζύγου, μητέρας, εργαζόμενης, ενεργού μέλους της κοινωνίας μας, αλλά και συνολικά στην προσφορά της στον θεσμό της οικογένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...