Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Τα κάλαντα της Άνοιξης από τα παιδιά του Νηπιαγωγείου!

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους υπαλλήλους του Δήμου Άνδρου το πρωί της Πέμπτης, 1ης Μαρτίου 2018. Τα χαριτωμένα παιδάκια του Νηπιαγωγείου της Χώρας, συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους, επισκέφτηκαν το Δημαρχείο προκειμένου να καλωσορίσουν την άνοιξη… μετά μουσικής!

Οι μικροί μας φίλοι πλημμύρισαν την αίθουσα του Δημαρχιακού κτιρίου και κρατώντας λουλούδια στα χέρια τους, ξεκίνησαν μπροστά στο χαμογελαστό προσωπικό του Δήμου Άνδρου να τραγουδούν με τις όμορφες φωνούλες τους τα κάλαντα της Άνοιξης!

«Χελιδόνι πέταξε, βρήκε πέτρα και έκατσε
και χαμοκελάηδησε...
Μάρτη, Μάρτη μου καλέ και Απρίλη δροσερέ…
»

Μόλις τα μικρά «χελιδόνια» τελείωσαν το «τραγούδι» τους, ευθύς όλοι έσπευσαν να τούς δώσουν τα… εύσημα! Ασφαλώς, δεν έλειψε και το ανάλογο κέρασμα, ένα γλύκισμα για τα παιδιά και τις νηπιαγωγούς τους, που είχαν αυτήν την ευφάνταστη ιδέα να έρθουν και να μεταφέρουν στους υπαλλήλους του Δήμου, το μήνυμα της έλευσης της άνοιξης, της πιο δημιουργικής εποχής του έτους!

Να σημειωθεί ότι με τον ίδιο τρόπο καλωσορίζουν τα παιδιά την άνοιξη και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Την πρώτη μέρα του Μάρτη και της άνοιξης τραγουδούν κάλαντα, τα «Χελιδονίσματα», κρατώντας ένα ξύλινο χελιδόνι στερεωμένο σε μια ξύλινη βάση. Τα τραγούδια τους παρουσιάζουν ομοιότητες και διαφορές τόσο στον στίχο όσο και στη μουσική.

Η έλευση της άνοιξης πάντα μας βοηθά να νιώθουμε πιο όμορφα και να ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία… Ελπίδα και αισιοδοξία, αξίες που τόσο λείπουν και συνάμα τόσο έχουμε ανάγκη αυτήν τη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε. Με τη συνδρομή της φύσης, της παράδοσης και των παιδιών, που αποτελούν την ελπίδα αυτού του τόπου, ίσως να μπορέσουμε να τις επαναφέρουμε…!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...