Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Ο Δήμαρχος Άνδρου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για την ένταξη του Δήμου στο πρωτοποριακό πρόγραμμα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας


Για τη συμμετοχή του Δήμου Άνδρου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, που αφορά στοχευμένες και πρωτοποριακές δράσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, μίλησε την περασμένη Τρίτη στο Οικολογικό Δελτίο Ειδήσεων του ΣΚΑΙ ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης.

Αναφέρθηκε στην προμήθεια τεσσάρων 16θέσιων ηλεκτροκίνητων δημοτικών οχημάτων και δύο 4θέσιων, αναφέροντας πως η συγκεκριμένη δράση θα προσφέρει πολλά στους κατοίκους και στους επισκέπτες του Νησιού.

Άλλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο νησί από το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι και αφορούν:

  1. Στον Βιολογικό καθαρισμό του Όρμου Κορθίου, όπου θα ενσωματωθούν αυτόνομα φωτοβολταϊκά, για την κάλυψη των ηλεκτρικών αναγκών των εγκαταστάσεων, μειώνοντας σημαντικά το κόστος λειτουργίας.
  2. Εγκαθίστανται σε κοινόχρηστους χώρους αυτόνομα φωτιστικά τύπου LED με τροφοδοσία από την ηλιακή ενέργεια.
  3. Δημιουργούνται χώροι ειδικών μονάδων φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων σε Χώρα και Γαύριο, εξυπηρετώντας τα δημοτικά αυτοκίνητα αλλά και ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα επισκεπτών.
  4. Παράλληλα, ο Δήμος προμηθεύεται ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα και λεωφορεία για τις ανάγκες του Δήμου, μειώνοντας κατά πολύ το κόστος σε καύσιμα.
Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, που αναμένεται να υλοποιηθεί μέχρι τα μέσα του 2017, ο Δήμος Άνδρου θα συμβάλλει ουσιαστικά στην εξοικονόμηση ενέργειας και παράλληλα θα αναπτυχθεί μια μορφή τουρισμού από επισκέπτες που είναι κάτοχοι ηλεκτροκίνητων μεταφορικών μέσων.
Σπουδαία επιτυχία του Δήμου Άνδρου και της νέας δημοτικής αρχής για το πρωτοποριακό πρόγραμμα ύψους 950.000 ευρώ, το οποίο θα δώσει νέα πνοή στο νησί.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Άνδρος βγήκε τρίτη σε βαθμό κατάταξης, πίσω από την Περιφέρεια Γρεβενών και το Παν/μιο Θράκης, και πρώτος Δήμος σε κατάταξη Πανελλαδικά. Το πρόγραμμα το πήραν επτά φορείς από τους δεκάδες που είχαν υποβάλλει αίτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...