Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

ΠΑΡΑΜΥΘΙ... ΠΑΡΑΜΥΘΙ... ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι ΓΚΑΛΟΠΑΤΖΗΔΕΣ έχουν πέσει έξω
στις προβλέψεις τους...
Γεια ΣΑΣ συντοπίτες, συγχωριανοί και πάνω από όλα σε όλους ΕΜΑΣ που πραγματικά αγαπάμε τούτο το νησί, τούτο τον τόπο, και οριστικός και αμετάκλητος σκοπός μας (έτσι θέλω να πιστεύω) είναι να τον δούμε στους ΤΟΠ τουριστικά και όχι μόνο σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Γιατί η ΑΝΔΡΟΣ ΜΑΣ έχει όλα όσα απλόχερα τής έχει δώσει ο Θεός και η φύση και όλα αυτά που, τουλάχιστον, οι ξένοι ΑΠΟΖΗΤΟΥΝ.

Αλλά ρε παιδιά, όσο πλησιάζει ο Μάης, που και εδώ θα κληθούμε να εμπιστευτούμε κάποιους για τοπικούς αρχόντους, κάποιους που πραγματικά θα ΑΓΑΠΟΥΝ το νησί μας, κάποιους που θα αγαπάνε το περιβάλλον και την ιστορία μας, ΤΟΣΟ κάποιοι υποψήφιοι μνηστήρες για το δημαρχιλίκι αλλά και για το επαρχιλίκι έχουν βάλει μπροστά τους εκτοξευτήρες ΛΑΣΠΗΣ και όποιον πάρει ο χάρος.
Το τι ακούνε τα αυτάκια μου γύρω-γύρω δε λέγεται, αλλά και δε γράφεται, αφού ο ανεμιστήρας ρίχνει λάσπη ακόμα σε ό,τι πετάει και ό,τι κολυμπάει περί της νήσου.
Εντός των λιγοστών καφενείων και καταστημάτων, το ΠΑΡΑΜΥΘΙ πάει σύννεφο, ενώ δε λείπουν και οι... ΑΛΗΤΕΙΕΣ, καθώς... μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος.

Βεβαίως-βεβαίως υπάρχουν και οι.. ΓΚΑΛΟΠΑΤΖΗΔΕΣ, που' λεγε και ο συγχωρεμένος Κακαούνος, των οποίων ήρθε η ώρα να τα.. ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ, αφού είναι γνωστό στην πιάτσα ότι όποιος πλερώνει... είναι και ΝΙΚΗΤΗΣ.
Αμ, έλα όμως, που δεν είναι ΕΤΣΙ.
Και δεν είναι λίγες οι φορές που οι ΓΚΑΛΟΠΑΤΖΗΔΕΣ έχουν πέσει έξω στας προβλέψεις τους και οι έσχατοι ήρθαν πρώτοι.
Για αυτό και μόνο, αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι, ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΙΠΟΤΙΣ, και ακούστε μόνο τον εαυτόν σας και ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ.
Κι εδώ, που λέτε, άκουσα προχθές σε καφενέ του Γαυρίου και σε συζήτηση παρέας, που δε με γνώριζε καν, οτι νέος ΔΗΜΑΡΧΟΣ του νησιού μας θα' ναι (άκουσον, άκουσον) το ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
Και ρώτησα αργότερα και ΕΜΑΘΑ ποιο είναι το λαϊκό παιδί και με έπιασε...ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ.
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.
Και γελώ ακόμα, αφού το... παιδί του λαού, μόνο παιδί του νησιού μας δεν είναι, καθώς καλά καλά δεν ξέρει πού πέφτει η Άνδρος (τόσο πολύ την επισκέπτεται), ενώ και η ενασχόλησή του με τα κοινά είναι σχεδόν ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.
Και ας κατείχε ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ, και ας έπρεπε να ήταν καθημερινά εδώ, αυτός έκανε διακοπές στα χιόνια.

Αλλά ας αφήσω λίγο τα εκλογικά και ας πιάσω και πάλι την ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ του τόπου μας, που, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, κύριοι και κυρίες, για το νησί μας δεν είναι η....μισή ΑΡΧΟΝΤΙΑ, αφού όπου και να γυρίσω, από τη Χώρα, το Μπατσί, το Γαύριο, αλλά και άλλα κομβικά σημεία της ΑΝΔΡΟΥ μας, αντικρίζω βουναλάκια απο ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, μέχρι και ΣΤΡΩΜΑΤΑ, αλλά και ξεχαρβαλωμένες οικιακές συσκευές, τις οποίες, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, εμείς πετάμε όπου και όπου.
Και το διαπίστωσα εψές το απόγιομα, όταν είδα με τα μάτια μου έναν συγχωριανό μας να σταματά με το αγροτικό του δίπλα στον δημοτικό κάδο και από το ανοιχτό παράθυρο του αυτοκινήτου του (δεν έκανε καν τον κόπο να κατέβει), να πετά 2 μεγάλες νάιλον σακούλες στο κάδο. Οι οποίες, όμως, έπεσαν έξω.

Όταν δε, λίγα λεπτά αργότερα τον εντόπισα και τον ρώτησα "ΓΙΑΤΙ;", κυνικά και σχεδόν εχθρικά μου' πε:
"ΚΑΙ ΤΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΡΕ ΕΣΕΝΑ;"
Με νοιάζει και με κόφτει ρε βρωμιάρη, όπως
ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ όλους ΟΣΟΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ.
ΟΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ που θέλουμε την ΑΝΔΡΟ ΜΑΣ στολίδι, όχι μόνο του ΑΙΓΑΙΟΥ, αλλά και ακόμα παραπέρα.


Υ.Γ.
ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΟΣΟΝΟΥΠΩ,
ΘΑ ΣΤΡΑΤΕΥΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ
ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΟΛΟΙ
ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ,
ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.
ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ, ΟΜΩΣ, ΧΤΥΠΑ ΠΟΡΤΕΣ
ΚΑΙ ΦΥΛΑΕΙ... ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΕΣ ΠΟΔΙΕΣ,
ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ
ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ.
ΕΚΕΙ ΕΦΤΑΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...