Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019

Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ... ΜΙΣΗ ΑΡΧΟΝΤΙΑ

Ο Δήμαρχος ξοδεύει μερικές χιλιάδες ευρώ τον χρόνο σε εργολάβους-ιδιώτες 
για την περισυλλογή ειδικής κατηγορίας σκουπιδιών...
Γεια χαρά νταν συγχωριανοί και καλή Σαρακοστή να' χετε ούλοι και ούλες ΣΑΣ, αλλά εγώ είμαι και πάλι εδώ, κοντά σας για να σας βλέπω και να σας... κατασκοπεύω. Χα, χα, χα. Και μη νομίζετε ότι εκτελώ άνωθεν μυστικές υπηρεσίες και ξανά-μανά χαχαχαχαχα, αλλά για να βλέπω τις ευαισθησίες σας, τόσο για τον πολιτισμό που' χει αυτό το έρμο νησί μας, αλλά και για τις ευαισθησίες που' χετε (πού' ν' τες καλέ) για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και την προστασία του.
Και τώρα πολλοί θα αναρωτηθείτε: "μα τι λέει τούτος εδώ ο ξενομερίτης, ο ξενόφερτος, που ξαφνικά την... είδε προστάτης των δέντρων, των ζώων, αλλά και των χωριών μας, που ούτε καν έχει προλάβει να γνωρίσει".

Ναι, ρε μάγκες μου, δεν τα' χω γνωρίσει όλα τούτα που με λέτε, αλλά έχω γνωρίσει, και δυστυχώς που το λέω και το υπογραμμίζω, τη ΒΡΩΜΙΑ που επικρατεί, όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και τον χειμώνα απ' άκρη σ' άκρη σε ολόκληρο το νησί μας.
Όπου και να γυρίσω το βλέμμα μου, είτε σε χωράφια, είτε σε δρόμους, παντού μα παντού βλέπω ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ και όχι ό,τι και ό,τι, αλλά ογκώδη, που χτυπάνε μπαμ και κάτω, ακόμα και στον πιο αδαή περί της προστασίας του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

Και πείτε μου, αγαπητοί μου, σε ποιο άλλο μέρος του κόσμου και σε ποια άλλη πόλη ή χωριό του πλανήτη, οι κάτοικοι που ζουν εκεί πετάνε τα βρώμικα στρώματά τους, τα παλιά πορτοπαράθυρά τους στους δρόμους, και ακριβώς λίγα μέτρα από τα σπίτια τους;;;
Πείτε μου, παρακαλώ ΣΑΣ.
ΠΟΥΘΕΝΑ σας λέγω, με κάθε γνώση και κάθε νομιμότητα.
Αλλά εδώ, κάποιοι, δε ΛΕΩ ΟΛΟΙ, που ζείτε μόνιμα σε τούτο το όμορφο Κυκλαδονήσι, θεωρούν ότι ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΙ είναι οι χώροι που βρίσκονται δίπλα από κάδους περισυλλογής σκουπιδιών, από κάδους ανακυκλώσιμων συσκευών ή ακόμα και σε χώρους που υπάρχουν απαγορευτικές ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ.
Και δόξα τον Γιαραμπή, ο σημερινός ΔΗΜΑΡΧΟΣ έχει φροντίσει και έχει τοποθετήσει σχεδόν παντού.
Αλλά εσείς, το... βρώμικο βιολάκι σας.

Και προφανώς, νυχτερινές ώρες, που δεν κυκλοφοράει ούτε γάτα στους δρόμους της Χώρας, του Γαυρίου, αλλά και του Μπατσίου, ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΒΡΩΜΙΑΡΑΙΟΙ, πετάτε τα βρώμικα στρώματά σας και ό,τι άλλο βάζει ο ανθρώπινος νους, όπου ΒΡΕΙΤΕ.
Και το κάνετε γιατί ξέρετε ότι και να σας δουν, ΚΑΝΕΙΣ δε θα σας επιπλήξει. ΚΑΝΕΙΣ δε θα σας πει "τι κάνεις εδώ ρε αδερφέ;"και κανείς δε θα σας καταγγείλει στις Αρχές του τόπου μας.

Και δε θα σας κάνει την οποιαδήποτε παρατήρηση, αφού, μάλλον και αυτός θα κάνει σε λίγο, όταν κάνει ανακαίνιση των δωματίων του, ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.
Και, μάλλον, όλοι το βλέπετε και το ξέρετε, αλλά λέτε "ΡΕ, ΔΕ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΑΔΕΡΦΕ", ενώ κάποιοι άλλοι θα πουν "ΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΑΣ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΑΥΤΟΣ".
Ναι, δήμαρχο έχουμε, και θα έχουμε, και θα έχουμε και πάλι, και μάλιστα είναι και πολύ καλός σε ΟΥΛΑ του, ειδικά στα ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ.
Αλλά τι να σου κάνει, αφού δύο μαζεύει και την άλλη μέρα δέκα... στρώματα ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, ακόμα και σε χώρους που απέχουν λίγα μόλις μέτρα από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Άσε που ξοδεύει και μερικές χιλιάδες ευρώ τον χρόνο σε εργολάβους-ιδιώτες, για την περισυλλογή ειδικής κατηγορίας σκουπιδιών, που, όμως, ΑΛΛΟΥ ΤΥΡΒΑΖΟΥΝ.
Τσεπώνουν μόνο τα φράγκα... και από εδώ παν και οι άλλοι.
Εμένα, όμως, όλα αυτά μου δείχνουν ότι ΟΛΟΙ μας, δεν έχουμε περιβαλλοντική παιδεία, περιβαλλοντική συνείδηση, και στην τελική, είμαστε ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ, κάτι που, όμως, πρέπει να γνωρίζετε ότι δε βλέπουν με καλό μάτι οι χιλιάδες τουρίστες, ξένοι αλλά και Έλληνες, που κατακλύζουν την ΑΝΔΡΟ μας το καλοκαίρι, αλλά και τον χειμώνα.
Και μεταφέρουν αυτά τα οικολογικά εγκλήματα, μέσω κοινωνικών δικτύων αλλά και φωτογραφιών σε όλα τα μήκη και πλάτη του ΠΛΑΝΗΤΗ.
ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...