Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Μια όμορφη νύχτα στη Χώρα της Άνδρου

Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017. Λίγο νωρίτερα χρονικά σε σχέση με τις προηγούμενες φορές, διοργανώθηκε και φέτος, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η Λευκή Νύχτα στη Χώρα της Άνδρου.

Μια χειμωνιάτικη νύχτα αλλιώτικη από τις προηγούμενες και διαφορετική από αυτές που θα έρθουν. Η πλατεία Γηροκομείου στολισμένη και το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο «φορτωμένο» με τα λευκά του φωτάκια, έτοιμο να ανάψει, καλωσορίζοντας την εορταστική περίοδο. Οι παιδικές φωνές πλημμύρισαν τον πεζόδρομο και στη δεξιά πλευρά της πλατείας η κυρία Δήμητρα Χατζημάρκου ανέλαβε να απασχολήσει δημιουργικά τους μικρούς μας φίλους. Εκείνη είναι υπεύθυνη για τις υπέροχες ζωγραφιές στα πρόσωπά τους!

Μπορεί ο  ισχυρός άνεμος να ήταν αποτρεπτικός παράγοντας, αφού, μάλιστα, υπήρχε και απαγορευτικό απόπλου σε ισχύ προς την Άνδρο, ωστόσο η θερμοκρασία ήταν υψηλή. Λιγότερο κρύο από τις προηγούμενες φορές, ώστε δεν ήταν λίγοι αυτοί που αποφάσισαν να καθίσουν έξω και να απολαύσουν το φαγητό και το ποτό τους. Τα εμπορικά καταστήματα είχαν ανοίξει από τις 6 το απόγευμα και υποδέχτηκαν τους Ανδριώτες, που είχαν έρθει από όλα τα σημεία του νησιού, με τα κεράσματα και τις εξαιρετικές προσφορές τους.

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία, αναμένοντας τις μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, με διάθεση να απολαύσει τη βόλτα και τα ψώνια του στα μαγαζιά της Χώρας. Η βραδιά ξεκίνησε με την ομιλία του Δημάρχου κ. Θεοδόση Σουσούδη, ο οποίος έδωσε το έναυσμα για να ανάψει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο υπό τις χαρούμενες μελωδίες του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου. Τη σκυτάλη πήραν τα τμήματα Latin της Σχολής Χορού της κυρίας Βαρβάρας Σπανού. Με τις χαριτωμένες εορταστικές χορογραφίες τους, τα μικρά και τα μεγάλα κορίτσια μας παρουσίασαν ένα πανέμορφο θέαμα!

Με τη σειρά του, ο Σύλλογος Γυναικών κατέφθασε στην πλατεία τραγουδώντας τα κάλαντα και στη συνέχεια ανέβηκε στη σκηνή, παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς. Επίσης, δεν έλειψαν και τα Χριστουγεννιάτικα ποιήματα, που εκφωνήθηκαν από τα παιδιά και δημιούργησαν εορταστική ατμόσφαιρα. Έξω από το Παλαιό Δημαρχείο, υπάλληλοι του Δήμου Άνδρου προσέφεραν στον κόσμο ζεστό κρασί και μελομακάρονα, ενώ οι καταστηματάρχες εκτός από τις μοναδικές εκπτώσεις που επεφύλασσαν, κερνούσαν και εκείνοι γλυκίσματα και ξηρούς καρπούς! Τόσο στον πεζόδρομο της Χώρας, όσο και στο Νεϊμποριό τα μαγαζιά εστίασης είχαν το δικό τους «κέρασμα», προσελκύοντας τον κόσμο μέχρι αργά το βράδυ!

«Τώρα, τόσο κόσμο θα ξαναδούμε το… Πάσχα», άκουσα να λένε προς το τέλος της βραδιάς, συνειδητοποιώντας την αξία που έχουν για τον κόσμο αυτές οι εκδηλώσεις. Είναι αφορμή για ευχάριστες συναντήσεις και ξένοιαστες συζητήσεις, που τόσο έχουμε ανάγκη, ιδιαίτερα σε εποχές δύσκολες. Ελπίζω ότι σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία -έστω και στην καρδιά του χειμώνα- να απολαύσουμε περισσότερες ανάλογες βραδιές στο νησί…

Εν αναμονή των εκδηλώσεων σε Μπατσί, Κόρθι και Γαύριο!

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ:
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...