Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Γιορτινό τριήμερο στην Άνδρο ενόψει Χριστουγέννων!

Στολισμένες πλατείες και δρόμοι, πολύχρωμα και λευκά φωτάκια στα παράθυρα και στα μπαλκόνια των σπιτιών, εορταστικές βιτρίνες στα καταστήματα και οι προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα κορυφώνονται και στην Άνδρο. Μετά την επιτυχία της «Λευκής Νύχτας» στη Χώρα, εκδήλωση με την οποία ξεκίνησε ο πλέον γιορτινός μήνας του χρόνου, ο Δεκέμβρης, η συνέχεια δόθηκε στο Μπατσί με τη διοργάνωση Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Ο Δήμος Άνδρου σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες, τους πολιτιστικούς συλλόγους, φορείς και εθελοντές, διοργανώνει εορταστικές εκδηλώσεις και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού. Το Κόρθι και το Γαύριο παίρνουν τη σκυτάλη, φορούν τα «καλά» τους και ετοιμάζονται να υποδεχτούν τον κόσμο για να διασκεδάσουν, να γελάσουν, να κάνουν τα ψώνια τους και να ξεφύγουν από την κουραστική καθημερινότητα.

Το προσεχές Σάββατο (16/12) και ώρα 17:00 η πλατεία του Όρμου Κορθίου θα πάρει ζωή και θα φιλοξενήσει πλήθος κόσμου, προκειμένου όλοι μαζί να στολίσουν και να ανάψουν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο. Τους μικρούς φίλους περιμένει μια ευχάριστη έκπληξη, αφού ο αγαπημένος τους «Άγιος», θα βρίσκεται στο Σπιτάκι του Αϊ-Βασίλη, ενώ στο Παιδικό Εργαστήρι θα μπορέσουν να απασχοληθούν με ζωγραφική, κατασκευές και δημιουργικό παιχνίδι!

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγούδια, κεράσματα από τους συλλόγους της περιοχής, ειδικές τιμές και εκπτώσεις στα καταστήματα, χοροί παραδοσιακοί και Latin είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που συνθέτουν το εορταστικό σκηνικό της ημέρας αυτής.

Όσον αφορά το Γαύριο, οι εκδηλώσεις, που ξεκινούν από αύριο, Παρασκευή (15/12) και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή (17/12) το βράδυ, περιλαμβάνουν μία σειρά δράσεων που στόχο έχουν να δημιουργήσουν ένα όμορφο κλίμα ενόψει Χριστουγέννων, μεταφέροντας αισιοδοξία και ελπίδα στον κόσμο.

Αύριο, Παρασκευή στις 7:30 μ.μ. θα «ζωντανέψει» το γνωστό παραμύθι «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα», το οποίο θα παρουσιάσει σε διασκευή ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου σε συνεργασία με τους διδάσκοντες του Γυμνασίου και του Λυκείου. Στη συνέχεια, οι επαγγελματίες και οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Γαυρίου έχουν ετοιμάσει και θα προσφέρουν κέρασμα στον κόσμο που θα παρευρεθεί.


Την επόμενη ημέρα, 16 Δεκεμβρίου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου σε συνεργασία με το Γυμνάσιο και το Λύκειο και τους πολιτιστικούς συλλόγους, θα παρουσιάσουν το «Δέντρο των Ευχών» στην πλατεία του Γαυρίου. Υπό τον ήχο των γιορτινών τραγουδιών της χορωδίας, δίνεται η δυνατότητα στον καθένα να γράψει την ευχή του σε ένα χαρτί και να το κρεμάσει στο στολισμένο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο. Την Κυριακή το εορταστικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τον αλευροπόλεμο, που πραγματοποιήθηκε και πέρυσι και είχε ιδιαίτερη απήχηση στον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί η αξιόλογη πρωτοβουλία του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, που καλεί τον κόσμο την Παρασκευή και το Σάββατο, 16 και 17 Δεκεμβρίου και ώρες 7:30-9 μ.μ. να συνεισφέρει στη συγκέντρωση τροφίμων, ρουχισμού κ.λπ., προκειμένου να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.


Στη Χώρα, μια όμορφη βραδιά μας επιφυλάσσει ο Μουσικός Σύλλογος Άνδρου το Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου, όπου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή. Στην εκδήλωση συμμετέχουν τα τμήματα του ΜΟΥ.Σ.Α. Μουσική
Προπαιδεία, Παιδική Χορωδία, Νεανική Χορωδία, Μικτή Χορωδία και Φιλαρμονική.

Το επόμενο τριήμερο αναμένεται φωτεινό και γιορτινό και οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται είναι μία ιδανική ευκαιρία για τον κόσμο της Άνδρου ώστε να απολαύσει τη χειμωνιάτικη βόλτα του σε μία χαρούμενη ατμόσφαιρα, να συμμετέχει στις δράσεις και να διασκεδάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...