Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Άνοιγμα της Άνδρου στην κινέζικη αγορά

Από newsletter του Ελληνοκινεζικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης, πληροφορηθήκαμε τη συνάντηση που είχε στα γραφεία του Ινστιτούτου, στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσης Σουσούδης με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου της Πολιτιστικής Βιομηχανίας της Κίνας, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Πρόεδρός της, κ. Zhang Bin. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πολιτιστική βιομηχανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση οι μοναδικοί φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης που εκπροσωπήθηκαν ήταν οι Δήμοι Άνδρου και Σύρου. Με την παρουσία του σε διεθνείς εκθέσεις, την πρόσφατη ευρωπαϊκή πιστοποίηση των μονοπατιών, αλλά και συναντήσεις όπως αυτή με την αντιπροσωπεία της Κίνας, ο Δήμος Άνδρου φαίνεται πως μεθοδικά και σταθερά επιχειρεί σοβαρά βήματα προς την κατεύθυνση της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού.

Η αντιπροσωπεία του Συνδέσμου της Πολιτιστικής Βιομηχανίας της Κίνας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κύριο Zhang Bin (στο κέντρο), κατά τη συνάντηση στο Ελληνοκινεζικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης.

Το πλήρες κείμενο του newsletterπου εξέδωσε το Ελληνοκινεζικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης, είναι το εξής:

Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ CHINA CULTURAL INDUSTRY ΣΤΑ
ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΙΝΑ


Στις 10 Αυγούστου επισκέφθηκε  τα γραφεία του Ινστιτούτου η αντιπροσωπεία του Συνδέσμου της Πολιτιστικής Βιομηχανίας της Κίνας, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο κύριο Zhang Bin και τα στελέχη κ.κ. Jin Peng Γενικό Γραμματέα, Zhang Jing Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα και τη συντονίστρια κυρία Ji Jiqing. Την αντιπροσωπεία συνόδευσαν η Οικονομική και Εμπορική Σύμβουλος κυρία Zhou Ruojun καθώς και στελέχη της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα.

Η αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να συναντήσει και τα συνομιλήσει με τα μέλη του ΕΚΙΝΑ όπως, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Σύρου και Άνδρου, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τους κ.κ. Δημάρχους Γιώργο Μαραγκό και ΘεοδόσηΣουσούδη αντιστοίχως, καθώς και με μέλη εταιρείες του κλάδου της Πολιτιστικής Βιομηχανίας.

Οι συνομιλίες περιεστράφησαν γύρω από τη δημιουργία πλατφόρμας ανταλλαγών στον κλάδο του Πολιτισμού, την αναζήτηση συνεργασίας σε θέματα πόρων, κεφαλαίων και έργων και τη διερεύνηση του επενδυτικού περιβάλλοντος που θα βοηθήσει κινεζικές επιχειρήσεις να εισέλθουν στην Ελλάδα και τις ελληνικές να λρθουν στην Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...