Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Σεμινάριο Patchwork στην Άνδρο!

Αν θέλετε να μάθετε πώς να «κόβετε και να ράβετε» στην… κυριολεξία, φτιάχνοντας τα δικά σας ευφάνταστα και ξεχωριστά δημιουργήματα από ύφασμα, τότε αξίζει να συμμετέχετε στο σεμινάριο Patchwork, που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο, 10/02/2018, στη Χώρα ή στο Κόρθι (αναλόγως των συμμετοχών), στις 16:30 και θα διαρκέσει τρεις ώρες.

Η κυρία Έφη Ραπτάκη, που ασχολείται χρόνια με το «patchwork» θα γίνει οδηγός μας σε ένα μοναδικό και πολύχρωμο «ταξίδι» και προτίθεται να μας μυήσει σε αυτή την όμορφη και δημιουργική ενασχόληση. Οι τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν είναι απλές και δε χρειάζεται να διαθέτει κανείς προηγούμενη εμπειρία, ούτε γνώσεις ραπτικής. Για παράδειγμα, «παντρεύοντας» κομμάτια από ύφασμα φτιάχνουμε το δικό μας μαξιλάρι, πάπλωμα, τσάντα, ρούχα και πολλά άλλα...

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σε δύο ενότητες. Η πρώτη συνάντηση θα είναι εισαγωγική και αναλόγως του ενδιαφέροντος θα κινηθεί και η δεύτερη ενότητα. Συγκεκριμένα, θα γίνει μια μικρή εισαγωγή στη μέθοδο του «patchwork» και αμέσως μετά ο καθένας, έχοντας το δικό του πακετάκι με υφάσματα θα ξεκινήσει.

«Αφού φτιάξουμε τα εξάγωνα, θα μάθουμε να τα ενώνουμε, προκειμένου να δημιουργήσουμε έναν κύκλο. Στο δεύτερο μάθημα θα μάθουμε να καπιτονάρουμε πάνω σε βάτα και θα φτιάξουμε κάτι για την κουζίνα μας, όπως σουπλά για καφέ, πιαστράκι για κατσαρόλες κα. ‘Έτσι, θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε κάτι πιο μεγάλο π.χ. ένα μαξιλάρι ή ακόμα και ένα πάπλωμα. Η μέθοδος είναι η ίδια», αναφέρει η κυρία Ραπτάκη.

Τα πλεονέκτημα της τεχνικής αυτής είναι ότι δεν απαιτείται ραπτομηχανή και ως υλικά χρησιμοποιούνται μικρά κομματάκια ύφασμα που έχουν περισσέψει. Το «patchwork» μπορεί να χαρακτηριστεί και ως τέχνη-«χόμπυ», που μπορεί κανείς να συνεχίσει μόνος του είτε και με παρέα! 

Η κυριά Έφη Ραπτάκη απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση και τονίζει σχετικά με το πρώτο μάθημα: «Τα υλικά θα τα φέρω εγώ, η Άνδρος ΚΟΙΝ.ΣΕΠ θα φροντίσει για τον χώρο συνάντησης, τις βελόνες, τις δαχτυλήθρες, τις κλωστές και ψαλιδάκια. Ελάτε μόνο με την καλή και δημιουργική σας διάθεση, θα περάσουμε όμορφα»!

Ταυτότητα Εκδήλωσης:

Ημερομηνία: Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, ώρα 16.30
Τόπος: Χώρα / Κόρθι (αναλόγως των συμμετοχών)
Κόστος: 10 ευρώ
Διάρκεια: 3 ώρες
Για να πραγματοποιηθεί το σεμινάριο: Μinimum συμμετοχές 10 άτομα.

Παρακαλούμε ενημερώστε για τη συμμετοχή σας είτε τηλεφωνικά: 6937236362, είτε με e-mail: androskoinsep@gmail.com.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να συνδεθείτε με τον παρακάτω σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...